Založ si blog

Leto ? !

Leto
O chvíľu je tu leto. Teda aspoň podľa kalendára. Ja mám pocit, že sa spomínané obdobie predralo do teplomeru skôr a opäť akosi urýchlil týždennú jar, čas alergii a žltého peľu, ktorý pokrýva nosové prepážky. Ale čo je vlastne leto? Ja sám nemám ani tušenia. Jediné čo viem je, že je to ročné obdobie a je veľa ĺudí, ktorí sa celý rok tešia iba na leto a rovnako je veľa ľudí, ktorí by ho celé „skipli“.
Na začiatok. Základom je teplo. Len teraz neviem či je lepší fakt, že v zime je možné si na seba nahádzať všetky uštrikované svetre od babky alebo v lete postupne zhadzovať vrstvy oblečenia, pretože mnohí už zistili, že vyzliekanie má svoje morálne hranice ale bohužial mnohí ešte nie. A samozrejme, keď je strašný úpek, človeku sa nechce nič robiť. Komu by sa chcelo. Pri pomyslení, že vždy je niekto, kto si praží slaninku na slnku a vy musíte obkopávať záhradu príde slabšiemu stvoreniu nevoľno. Tí šťastnejší môžu pravdaže využiť chladný bazén v miestnych kúpalískách a okrem bronzu nachytať aj nejakú tú pleseň. Iste, osvieženiu sa medze nekladú ale vačšina ostáva pri limonáde či ľadovom čaji.
Čo naś priviedlo ku spokojnému obchodnému priemyslu, ktorý môže pekne využívať nárast predaja citrónov, zmrzlín, vôd a hlavne piva. A ešte aj kúpalisko je pekný pojem. Prakticky je to miesto, na ktoré sa človek dostane po dlhom státí v rade. Pri pokladni je v hraničnej situácii, pretože nechce zaplatiť sumu za vstup ale nie je možné vrátiť sa späť. Po vstupe začína boj, v ktorom ide o jediné, dostať posledné lehátko. Ak sa úloha nepodarí znamená to pre vás vystrieť si deku pol centimetra vedľa niekoho iného. Je to fajn, pretože zdieľate s ľudmi mokré uteráky a hlavne radosť detí, keď vám skáču okolo hlavy. Ak sa rozhodnete sa ísť okúpať buďte pripravený. V bazéne sa pohybujete buď všetci alebo nik a úpal máte istý. A ak ste hladný, môžete využiť blízky fastfood. Je dobré vedieť, že kúpaliská využívajú úpal návšetvníkov a počítajú, aká je hranica medzi tým, kedy je človek ochotný zaplatiť takú sumu za jedlo a tým, kedy z tej sumy odpadne. No praktický človek vytiahne z tašky zabalenú bagetu, roztopenú horalku a je spokojný. Kúpalisko je teda silný sociálny zážitok.
Leto je aj lásky čas. Teda páriky sú tu stále ale keď je vonku teplo tak vychádzajú ako včely. Teraz máte úžasnú možnosť na nájdenie si partnera. Pre dámi mám smutnú správu. Schudnúť nestíhate. Pokúste sa dostať aspoň na tú váhu, ktorú ste mali pred začiatku diéty. A hlavne legíny nie sú nohavice. Ako tomu hovoríme „LPečko“ teda legínovú postavičku nemá veľa ľudí. V lete je všetko o trochu lepšie lebo sa všetci chcú baviť a všade je veľa ľudí. Máte perfektnú príležitosť na povymieňavanie žuvačky. S akciami a party to netreba preháňať a mám jeden citát. „Nie sme takí bohatí, aby sme mohli piť v tieni.“ Ale alkohol a slnko nie je dobrá kombinácia nikdy.
Na záver zhrniem, že obdobie slnka, zelene, repelentov, podfarbených podpaží v MHD, či spálených klobás na ohni sa mi páči najviac. A aj tak sa všetci stretneme v Chortátsku.

Naša Orava

02.04.2015

V poslednom čase začínam mať pocit, že fráza, „Život na Slovensku je taký rozmanitý, každý deň ma naserie niečo nové“, nadobúda nové hranice. Najmä život na Orave. V kraji s nakrajšou prírodou, či lacnými kabelkami z Poľska. Všetci si totiž uvedomujeme, že spoločenské vyžitie sa nebezpečne podobá na spoločenské prežitie. Mnoho ľudí vie hneď [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4604x
Priemerná čítanosť článkov: 2302x

Autor blogu

Kategórie